Metropolitan Amsterdam

Metropolitan – Amsterdam

 

Locatie: Amsterdam-Zuid

Looptijd: 2017 – 2019

Uitvoering renovatie: januari 2019 – december 2019 (gepland)

Opdrachtgever:

In samenwerking met: Habeon Architecten, Heembouw en Lomans

Opdracht DGJ: Integraal ontwerp en GPR-Gebouw

Functie: Kantoor

 

Ontwerptraject

In samenwerking met Habeon Architecten en Heembouw is De Groene Jongens betrokken bij de renovatie van Metropolitan van de huidige status naar een duurzaam en toekomstbestendig gebouw. Dit langgerekte kantoorpand (plusminus 10.000m²) is gelegen in de wijk Buitenveldert in Amsterdam, vlakbij de kop van de Zuidas, wat het een ideale locatie maakt voor een hoogwaardige kantoorlocatie. De Groene Jongens verzorgt het installatietechnische ontwerp, waarbij de optimalisatie van energiestromen, duurzame energieopwekking en een gezonde en comfortabele werkomgeving centraal staan.

De Groene Jongens is bij het volledige ontwerptraject betrokken, waardoor we verantwoordelijk zijn voor zowel het definitieve installatieontwerp als het technische installatieontwerp. In dit lange-termijntraject staan we garant voor kwaliteit van advies, ontwerp en de realisatie van een echt duurzame renovatie van Metropolitan.

GPR Gebouw

Op basis van vijf criteria – energie, gezondheid, milieu, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde – wordt een certificeringsniveau bepaald. Door middel van GPR Gebouw komt Metropolitan in aanmerking voor subsidies. Daarbij heeft dit gebouw aantoonbaar betere interne klimaatomstandigheden, lagere energiekosten en is het een toekomstbestendiger gebouw.

De totaalscore GPR Gebouw van Metropolitan is een 7,9. Deze is opgebouwd uit een 7,9 voor Energie, 7,8 voor Milieu, 7,5 voor Gezondheid, 8,2 voor Gebruikskwaliteit, en 8,0 voor Toekomstwaarde.