DIENSTEN & OPLOSSINGEN

De Groene Jongens draagt bij aan de gebouwde omgeving van de toekomst. Hierbij zijn we sterk gericht op het toepassen van nieuwe vormen van duurzaam en integraal ontwerpen, (lange-termijn) financiering en partnerschappen. Dit combineren we met de meest hoogwaardige en innovatieve technische toepassingen. Nieuwe ontwikkelingen, zoals digitalisering, circulaire economie, cradle2cradle en gezonde gebouwen, worden hierin zo veel mogelijk vertaald naar concrete en haalbare gebouwconcepten.

Integraal en duurzaam gebouwontwerp
In een duurzaam gebouw is sprake van synergie: het bouwkundig, bouwfysisch en installatietechnisch ontwerp zijn in balans, waardoor alle energiestromen en de materialisatie perfect op elkaar afgestemd zijn en de gebouwgebruikers in een intelligente, comfortabele en gezonde omgeving kunnen verblijven.

Energiebesparings-onderzoek
Een energiebesparingsonderzoek geeft de huidige energieprestatie (status, verbruik en energielabel) van een gebouw en biedt daarnaast inzicht in de verbetermogelijkheden, waarbij investeringen, terugverdientijden en verdienmodellen (TCO-berekeningen) worden doorgerekend.

Certificeringen en energielabels
DGJ ondersteunt in verschillende duurzaamheidscertificeringen, zoals BREEAM-NL, GPR Gebouw en WELL Certificate. Daarnaast geven we energieadvies specifiek gericht op energielabelverbetering en de afgifte van het energielabel van uw gebouw.

Rekenbureau
DGJ voert verschillende berekeningen en simulaties uit waardoor u inzicht krijgt in de energie-, milieu- en comfortprestaties van uw gebouw of toekomstig project. Dit type onderzoek geeft een overzicht van de duurzaamheidsconcepten voor een nieuwbouw- of renovatietraject.

Labelontzorging
DGJ houdt uw kantoorpand op het juiste spoor richting de verplichte Energielabels in 2023 (C-label) en 2030 (A-label). Sluit een label-abonnement af en DGJ garandeert dat de juiste energieprestaties van uw gebouw tijdig behaald worden.

Circulaire concepten
Hoogwaardige technieken, prestaties en comfort zonder investering? DGJ levert in samenwerking met verschillende partners circulair licht, energie en gezonde lucht. U profiteert van de meest duurzame en circulaire oplossingen, wij blijven eigenaar en verantwoordelijk.

 

PORTFOLIO & CONCEPTEN

Basisschool ’t Ronde

Gemeentehuis Zuidplas

Metropolitan Amsterdam

Berlagekerk

Huis in de Duinen

De Nieuwe Lunet

Louwman Ridderkerk

Baker & McKenzie

Gemeentehuis Dronten

PostNL Amsterdam

Marienburg Soest

ESCo De Oersprong

De Groene Jongens | Hooghiemstraplein 165 |  3514 AZ  Utrecht | +31857734229 | info@degroenejongens.nl