De Groene Jongens

DUMAVA subsidieregeling

DUMAVA staat voor Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed. De DUMAVA-regeling is een subsidieregeling voor eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed die graag hun vastgoed willen verduurzamen. Denk hierbij aan eigenaren van scholen, monumenten, zorginstellingen of overheidsgebouwen. Ben jij eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Lees dan snel verder!

 

Belangrijke informatie

Wij accepteren weer aanvragen voor de volgende ronde DUMAVA in April 2024. Vraag je vrijblijvende offerte vandaag aan!

Naast het verduurzamen van woningen, kantoorgebouwen en bedrijfshallen moet ook het maatschappelijke vastgoed verduurzaamd worden in de transitie van de gebouwde omgeving. Het doel van het verduurzamen van dit vastgoed is meervoudig; energiegebruik verminderen en de milieulast van materialen drukken om zo CO2-uitstoot te verminderen. De DUMAVA-subsidie ondersteunt eigenaren financieel om advies- en aanschafkosten van verduurzamingsmaatregelen te bekostigen en zo deel uit te kunnen maken van de verduurzamingstransitie. Jaarlijks stelt de DUMAVA-subsidie een budget beschikbaar waar eigenaren aanspraak op kunnen maken. Dit jaar is dat een bedrag van €190 miljoen. Er zijn verschillende manieren om aanspraak te kunnen maken op financiële ondersteuning, welke hieronder uitgelicht worden. 

Waarom is er een DUMAVA-subsidie?

Voor wie is de DUMAVA-subsidie?

Jouw vastgoed valt binnen de doelgroep van DUMAVA als het vastgoed in Nederland staat en eigendom is van een maatschappelijke instelling binnen de volgende sectoren:

Check of jij in aanmerking komt voor DUMAVA!

Formulier DUMAVA

Je komt niet in aanmerking voor de DUMAVA regeling.

Neem contact met ons op voor verdere vragen.

Contact

De DUMAVA regeling is alleen van toepassing indien opdrachten na ingangsdatum worden verstrekt (na 3 oktober 2022).

Neem contact met ons op voor verdere vragen.

Contact

3. Valt uw organisatie onder een van de volgende doelgroepen**;

- Provincies
- Gemeenten
- Waterschappen
- Scholen
- Zorg
- Cultuur (ANBI)
- Niet-woonhuis Rijksmonumenten
- Religieuze gebouwen
- Overige gebouwen met een publieke functie, waaronder elk geval behoort een buurthuis, dorpshuis, wijkcentrum of gemeenschapscentrum.

Je komt niet in aanmerking voor de DUMAVA regeling.

Neem contact met ons op voor verdere vragen.

Contact

Je kunt in aanmerking komen voor de DUMAVA subsidie voor de maatregelen die leiden tot het aardgasvrij maken van het gebouw.

Neem contact met ons op voor verdere vragen.

Contact

De omvang van de investering is te klein voor de DUMAVA regeling, wellicht zijn er wel andere subsidiemogelijkheden aanwezig.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

Je komt in aanmerking voor de DUMAVA subsidie. Voor de aanvraag is een energieadvies nodig.

Via de onderstaande link kunt je contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.

 

Contact

Voor jou project kun je kiezen uit twee opties om in aanmerking te komen voor DUMAVA; 1, 2 of 3 verduurzamingsmaatregelen of integraal verduurzamingsproject (4 of meer maatregelen).  De lijst met alle maatregelen is te vinden op de website van het RVO. Wij bieden advies voor beide opties. Hieronder lees je hoeveel je minimaal moet investeren en hoeveel subsidie er mogelijk is voor het project.
 • De subsidie is 30% van de projectkosten.
  • De minimale subsidiebedragen zijn € 5.000 en maximaal € 2,5 miljoen.
 • De subsidie voor energieadvies is 50% van de kosten.
  • Verplicht: een energieadvies, portefeuilleroutekaart of DuMo-advies.
 • De subsidie voor een energielabel is 50% van de kosten.
 • De subsidie is 30% van de projectkosten. Voor gemeenten, provincies, scholen en kleine ondernemingen* kan dit oplopen tot 35% als u een hoge energieprestatie behaalt.
  • De minimale subsidiebedragen zijn € 25.000 en maximaal € 2,5 miljoen.
 • De subsidie voor energieadvies is 50% van de kosten.
  • Verplicht: een Integraal Maatwerkadvies, Integraal Breeam-NL, GPR Gebouw, portefeuilleroutekaart met energielabel of DuMo-advies.
 • De subsidie voor een energielabel is 50% van de kosten.

*Kleine ondernemingen hebben minder dan 250 fte in dienst. En een netto omzet lager dan € 50 miljoen met een balanstotaal van minder dan € 43 miljoen.

Hoeveel subsidie kan ik aanvragen?

Wat kan de Groene Jongens voor jou betekenen?

Wij bieden naast integraal maatwerkadvies ook advies over losse verduurzamingsmaatregelen. Benieuwd wat wij doen aan integraal maatwerk advies? Kijk hieronder naar de mogelijke opties!

GPR Gebouw

GPR Gebouw

GPR Gebouw is een Nederlandse certificeringsmethode die focust op vijf thema's: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Dit certificaat wordt met name uitgevraagd door gemeentes en bij financiële regelingen.

BREEAM in Use

BREEAM-in-Use

BREEAM-in-Use is een internationale certificeringsmethode die gericht is op duurzaamheid, gezondheid, kostenbesparing en toekomstbestendigheid van gebouw vastgoed. Bij een DUMAVA aanvraag valt deze certificering onder een integraal verduurzamingsproject.

Energielabels

Een energielabel weergeeft de energieprestatie van een gebouw en focust daarmee op één van de facetten van het concept duurzaamheid. Energielabels zijn vaak verplicht om te voldoen aan nationale wet- en regelgeving. Lees meer over het energiemaatwerkadvies dat wij jou kunnen bieden.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van DUMAVA? Kasper kan jou verder helpen met het zoeken naar de meest passende weg om in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling. Vul het contactformulier rechtsboven in het scherm in of neem direct contact op met Kasper!