De Groene Jongens

Projecten

Bekijk hier een selectie van onze projecten.

Onze opdrachtgevers

Projecten

Bij De Groene Jongens draait alles om duurzaamheid en innovatie. We zijn toegewijd aan het leveren van milieuvriendelijke oplossingen die bijdragen aan een betere toekomst. Hieronder presenteren we onze belangrijkste diensten en hoe we deze inzetten om je project te verduurzamen.

BREEAM-NL (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een internationaal erkende methode voor het beoordelen van de duurzaamheidsprestaties van gebouwen. Onze specialisten begeleiden je door het volledige certificeringsproces, van ontwerp tot oplevering, en zorgen ervoor dat je project voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. We helpen je bij het behalen van de gewenste BREEAM-score door praktische en kosteneffectieve maatregelen te implementeren.

Een andere certificeringsmethode is GPR Gebouw. Dit is een integraal duurzaamheidsinstrument dat inzicht geeft in de duurzaamheid van je gebouw. Met onze uitgebreide kennis en ervaring helpen we je om hoge scores te behalen op alle GPR-thema’s, zoals energie, milieu, gezondheid en gebruikskwaliteit. We analyseren je project grondig en adviseren je over de beste strategieën om duurzame doelen te bereiken.

Daarnaast doen we ook duurzaam installatieontwerp wat essentieel is voor het verminderen van de ecologische voetafdruk van een gebouw. Onze experts ontwerpen efficiënte en milieuvriendelijke installaties die zorgen voor een optimaal binnenklimaat en een laag energieverbruik. We maken gebruik van de nieuwste technologieën en inzichten om je project zo duurzaam mogelijk te maken.

De Building Circularity Index (BCI) meet de mate van circulariteit van een gebouw. Bij De Groene Jongens streven we naar maximale circulariteit in onze projecten. We helpen je bij het ontwerpen en bouwen van gebouwen met hergebruikte en recyclebare materialen, en zorgen ervoor dat je project hoog scoort op de BCI.

MPG-assessments geven inzicht in de milieuprestaties van een gebouw gedurende zijn levenscyclus. Onze deskundigen voeren gedetailleerde analyses uit om de milieu-impact van je project te minimaliseren. We adviseren je over duurzame materialen en ontwerpstrategieën die bijdragen aan een lagere MPG-score.

Met variantenstudies onderzoeken we verschillende ontwerpopties om de meest duurzame en kosteneffectieve oplossing voor je project te vinden. Onze experts vergelijken diverse scenario’s en bieden je heldere inzichten in de voor- en nadelen van elke optie. Zo kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan de duurzaamheid van je project.

Kortom, wat je duurzaamheidsambities ook zijn, bij De Groene Jongens vind je altijd de expertise en ondersteuning die je nodig hebt om je project te laten slagen. Samen bouwen we aan een groene toekomst.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?