De Groene Jongens

Nieuws

Bekijk het overzicht van onze nieuwsberichten.

Wat is BREEAM-NL In-Use?

De eisen waaraan bestaande gebouwen moeten voldoen worden door de jaren heen aangescherpt, en diverse subsidiekansen worden ingezet om de gebouweigenaren te prikkelen. De duurzaamheidssubsidies zijn te behalen door middel van duurzaamheidscertificering. In dit artikel vertellen we meer over wat ons betreft het beste duurzaamheidscertificaat voor de bestaande bouw en renovaties, namelijk: BREEAM-NL In-Use.

Lees meer »

Groen bouwen met de Groene Jongens

Groen in de bouw wordt steeds belangrijker en daar weten wij bij de Groene Jongens alles vanaf! Daarom hebben wij een artikel mogen schrijven voor de eerste editie van Groen Bouwen Nederland.

Lees meer »
Smart luchtkwaliteitmeter met plantje op houten tafel

Nieuwe dienst: luchtkwaliteitsmetingen 

Sinds kort bieden we een nieuwe dienst aan bij de Groene Jongens, luchtkwaliteitsmetingen. Het monitoren van de gebouwprestaties draagt bij aan het waarborgen van een aangenaam en gezond binnenklimaat. Zijn er comfortklachten van bewoners en verzorgers met betrekking tot droge lucht in jouw gebouw?

Lees meer »

Heropbouw NBC Congrescentrum!

Op woensdag 7 september 2022 was het NBC Congrescentrum getroffen door een grote brand en genoodzaakt om tijdelijk de deuren te sluiten. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een nieuwe evenementenlocatie! De Groene Jongens heeft eigenaar Justin van Hooijdonk geïnterviewd over de plannen en visies voor het nieuwbouwgedeelte. “We willen graag duurzaam en toekomstbestendig bouwen om ervoor te zorgen dat we de komende 20 jaar een aantrekkelijke locatie hebben”

Lees meer »

MilieuPrestatie Gebouw

De MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) berekening is een belangrijke maatstaf voor de duurzaamheid van een gebouw. Het is een methode om de milieubelasting van materialen over de levensduur van een gebouw te kunnen meten en objectief uit te drukken in een score.

Lees meer »

GPR gebouw

Certificaten zijn een veel gebruikt middel om duurzame ontwerpkaders te geven aan gebouwen. Deze gebouwcertificaten fungeren zowel als label, maar ook als mechanisme om duurzaamheid objectief te beoordelen en gebouwen onderling te vergelijken.

Lees meer »

Label C verplichting

Per 1 januari 2023 dienen kantoren in het bezit te zijn van minimaal energielabel C. Dit komt overeen met een energieverbruik van maximaal 225 kWh per vierkante meter per jaar. Voldoet jouw kantoor hier niet aan, dan kunnen gemeenten en/of omgevingsdiensten volgens het Bouwbesluit 2012 de deuren van het kantoor sluiten.

Lees meer »

Kerst nieuwsbrief 2022

n 2022 hebben we met de Groene Jongens mooie projecten mogen realiseren en een positieve impact kunnen maken op de gebouwde omgeving. Elk jaar weer proberen we onze impact te vergroten en dat is afgelopen jaar ook zeker gelukt!

Lees meer »

Abonneer op onze nieuwsbrief!