De Groene Jongens

Nieuws

Bekijk het overzicht van onze nieuwsberichten.

10 tips voor een lage MPG score

De verplichte milieuprestatie voor gebouwen (MPG) wordt steeds meer aangescherpt. De wettelijke eis volgens het bouwbesluit is sinds juli 2021 een maximale schaduwprijs van 0,80 €/m2 BVO per jaar. Nu is het doel dat deze eis verder wordt aangescherpt en uiteindelijk in 2030 een maximale schaduwprijs van 0,50 €/m2 BVO per jaar zal hebben. Het is dus van belang om rekening te houden met de MPG score in de ontwerpfase, maar wat heeft nou echt impact? Het is af en toe niet zo logisch als het lijkt. In de GPR-materiaal software testen we een aantal maatregelen door middel van een testgebouw.

Lees meer »
quickscan diensten

5 Redenen waarom een Quickscan belangrijk is voor Duurzaam Bouwen

Het traject om tot certificering te komen kan tijdrovend zijn en kosten met zich meebrengen. Ook is er vaak een ambitieniveau in verband met eventuele subsidies die verkrijgbaar zijn maar, hoe je daar komt en of het wel mogelijk is is nog onduidelijk. Om dit probleem op te lossen bieden wij een Quickscan aan! In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Lees meer »

Wat zijn de 5 GPR Thema’s?

In een eerder artikel legde we uit wat een GPR certificaat is en wat het belang is van dit duurzaamheidscertificaat voor nieuwbouw en bestaande bouw. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende GPR thema’s en worden deze in detail uitgelicht.

Lees meer »

Update blog over de onderdelenloods

Het team van de Groene Jongens blijft maar groeien wat betekent dat we opzoek zijn gegaan naar een nieuwe huisvesting. We kunnen eindelijk bekend maken dat we gaan verhuizen naar de Onderdelenloods in Utrecht! In deze blog geven we jullie updates over onze nieuwe huisvesting: de onderdelenloods! Hou onze LinkedIn en deze blog goed in de gaten als je alle updates over de bouw en andere ontwikkelingen mee wilt krijgen.

Lees meer »
Michel Kemper en Teun Versteeg

Michel Kemper Over Bouwen voor een Duurzame Toekomst

In dit artikel praat Michel Kemper, de oprichter van De Groene Jongens, over zijn avontuur dat het oprichten en ontwikkelen van De Groene Jongens betreft, met Teun Versteeg, sinds een half jaar werkend bij De Groene Jongens als junior adviseur. Hij heeft het over hoe het bedrijf tot zover is gekomen en wat de toekomst gaat brengen.

Lees meer »
Partnership DGBC

Groene Jongens tekent Paris Proof Commitment en sluit zich aan bij DGBC

In een tijdperk waarin duurzaamheid een steeds prominentere rol speelt, zetten de Groene Jongens een belangrijke stap richting een meer duurzame toekomst. Door het ondertekenen van het Paris Proof Commitment en de aansluiting bij de Dutch Green Building Council (DGBC), tonen wij dat we samen bouwen aan de circulaire leefomgeving van morgen.

Lees meer »

Hoe ziet een BREEAM-NL traject eruit?

In een eerder artikel legde we uit wat BREEAM certificaat is en wat het belang is van dit duurzaamheidscertificaat voor nieuwbouw en bestaande bouw. In dit artikel vertellen we je meer over welke stappen er zijn om tot deze BREEAM-NL In-Use certificering te komen; van jou ambitie tot aan het behalen van het certificaat.

Lees meer »
Gebouw met MPG

Wat is MilieuPrestatie Gebouwen (MPG)?

De Milieuprestatie Gebouwen (MPG) weerspiegelt de milieuprestatie van een gebouw in één score, uitgedrukt in euro’s per m2 per jaar. Waarom is de MPG van belang en hoe wordt de MPG-score berekend?

Lees meer »

Abonneer op onze nieuwsbrief!