De Groene Jongens

Nieuws

Bekijk het overzicht van onze nieuwsberichten.

Beslisboom

Kies voor Duurzaamheid met Onze Beslisboom

Of je nu je energieverbruik wilt verminderen, je nieuwe pand duurzaam wilt bouwen of moet voldoen aan wettelijke eisen zoals de EED-auditplicht, wij hebben de juiste oplossing voor jou. Om je te helpen de beste keuze te maken, hebben we een handige beslisboom voor duurzame bouw ontwikkeld die je door ons dienstenaanbod leidt.

Lees meer »
Het landschap van de duurzaam gebouwde omgeving

Het landschap van de duurzaam gebouwde omgeving

Het landschap van de duurzaam gebouwde omgeving omvat veel aspecten; het beleid dat eisen stelt, de markt die hier vervolgens invulling aan geeft en de ambities die een opdrachtgever heeft voor duurzaam bouwen. Door alle mogelijkheden die er zijn is het vaak lastig om onderscheid te maken wat belangrijk is voor een bedrijf om nadruk op te leggen.

Lees meer »
BCI Gebouw

Een gevalideerde MPG-berekening met BCI Gebouw

Een van de werkzaamheden die wij als De Groene Jongens veelal uitvoeren is het opstellen van MPG-berekeningen. In het verleden werden deze met diverse programma’s uitgevoerd. Tegenwoordig hebben wij gekozen om deze uit te voeren in BCI Gebouw. Lees in dit artikel waarom we daarvoor hebben gekozen.

Lees meer »
Insectenhotels

Insectenhotels: Bijdragen aan Biodiversiteit of ‘Easy way out’?

In de bouwsector wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid en biodiversiteit. Een van de maatregelen die vaak wordt opgenomen in duurzaamheidsbeoordelingen, zoals de GPR (Gebouw Prestatie Rapportage) en BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), is het plaatsen van insectenhotels of nestelstenen. Deze maatregel wordt vaak gezien als een eenvoudige manier om duurzaamheidspunten te behalen. Echter, de effectiviteit van insectenhotels voor het bevorderen van biodiversiteit hangt sterk af van de kwaliteit en juiste plaatsing van deze structuren.

Lees meer »

10 tips voor een lage MPG score

De verplichte milieuprestatie voor gebouwen (MPG) wordt steeds meer aangescherpt. De wettelijke eis volgens het bouwbesluit is sinds juli 2021 een maximale schaduwprijs van 0,80 €/m2 BVO per jaar. Nu is het doel dat deze eis verder wordt aangescherpt en uiteindelijk in 2030 een maximale schaduwprijs van 0,50 €/m2 BVO per jaar zal hebben. Het is dus van belang om rekening te houden met de MPG score in de ontwerpfase, maar wat heeft nou echt impact? Het is af en toe niet zo logisch als het lijkt. In de GPR-materiaal software testen we een aantal maatregelen door middel van een testgebouw.

Lees meer »
quickscan diensten

5 Redenen waarom een Quickscan belangrijk is voor Duurzaam Bouwen

Het traject om tot certificering te komen kan tijdrovend zijn en kosten met zich meebrengen. Ook is er vaak een ambitieniveau in verband met eventuele subsidies die verkrijgbaar zijn maar, hoe je daar komt en of het wel mogelijk is is nog onduidelijk. Om dit probleem op te lossen bieden wij een Quickscan aan! In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Lees meer »

Wat zijn de 5 GPR Thema’s?

In een eerder artikel legde we uit wat een GPR certificaat is en wat het belang is van dit duurzaamheidscertificaat voor nieuwbouw en bestaande bouw. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende GPR thema’s en worden deze in detail uitgelicht.

Lees meer »

Abonneer op onze nieuwsbrief!