De Groene Jongens

Nieuws

Bekijk het overzicht van onze nieuwsberichten.

Partnership DGBC

Groene Jongens tekent Paris Proof Commitment en sluit zich aan bij DGBC

In een tijdperk waarin duurzaamheid een steeds prominentere rol speelt, zetten de Groene Jongens een belangrijke stap richting een meer duurzame toekomst. Door het ondertekenen van het Paris Proof Commitment en de aansluiting bij de Dutch Green Building Council (DGBC), tonen wij dat we samen bouwen aan de circulaire leefomgeving van morgen.

Lees meer »

Hoe ziet een BREEAM-NL certificeringstraject eruit?

In een eerder artikel legde we uit wat BREEAM certificaat is en wat het belang is van dit duurzaamheidscertificaat voor nieuwbouw en bestaande bouw. In dit artikel vertellen we je meer over welke stappen er zijn om tot deze BREEAM-NL In-Use certificering te komen; van jou ambitie tot aan het behalen van het certificaat.

Lees meer »
Gebouw met MPG

Wat is MilieuPrestatie Gebouw (MPG)?

De Milieuprestatie Gebouwen (MPG) weerspiegelt de milieuprestatie van een gebouw in één score, uitgedrukt in euro’s per m2 per jaar. Waarom is de MPG van belang en hoe wordt de MPG-score berekend?

Lees meer »
Verschil tussen GPR gebouw en BREEAM-NL In-Use

Duurzaamheid in de bouw: GPR Gebouw of BREEAM-NL In-Use?

GPR Gebouw en BREEAM-NL In-Use zijn beide Nederlandse beoordelingsmethoden voor de duurzaamheidprestaties van gebouwen. Over beide methodieken hebben we al eerder artikelen geschreven waarin we, in detail, uitleggen hoe de methodes werken en waar ze op focussen. Toch krijgen we vaak de vraag welke methodiek het beste bij een project past. Daarom beantwoorden we in dit artikel de vraag: wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen GPR Gebouw en BREEAM-NL in-Use?

Lees meer »
GPR Gebouw foto

Alles dat je moet weten over GPR Gebouw

Certificaten zijn een veel gebruikt middel om duurzame ontwerpkaders te geven aan gebouwen. Deze gebouwcertificaten fungeren zowel als label, maar ook als mechanisme om duurzaamheid objectief te beoordelen en gebouwen onderling te vergelijken.

Lees meer »
BREEAM-NL In-Use Gebouw

Wat is BREEAM-NL In-Use?

De Nederlandse overheid probeert de gebouwde omgeving te verduurzamen door duurzaamheidscertificeringen. In dit artikel vertellen we meer over het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL In-Use.

Lees meer »

Groen bouwen met de Groene Jongens

Groen in de bouw wordt steeds belangrijker en daar weten wij bij de Groene Jongens alles vanaf! Daarom hebben wij een artikel mogen schrijven voor de eerste editie van Groen Bouwen Nederland.

Lees meer »
Smart luchtkwaliteitmeter met plantje op houten tafel

Nieuwe dienst: luchtkwaliteitsmetingen 

Sinds kort bieden we een nieuwe dienst aan bij de Groene Jongens, luchtkwaliteitsmetingen. Het monitoren van de gebouwprestaties draagt bij aan het waarborgen van een aangenaam en gezond binnenklimaat. Zijn er comfortklachten van bewoners en verzorgers met betrekking tot droge lucht in jouw gebouw?

Lees meer »

Heropbouw NBC Congrescentrum!

Op woensdag 7 september 2022 was het NBC Congrescentrum getroffen door een grote brand en genoodzaakt om tijdelijk de deuren te sluiten. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een nieuwe evenementenlocatie! De Groene Jongens heeft eigenaar Justin van Hooijdonk geïnterviewd over de plannen en visies voor het nieuwbouwgedeelte. “We willen graag duurzaam en toekomstbestendig bouwen om ervoor te zorgen dat we de komende 20 jaar een aantrekkelijke locatie hebben”

Lees meer »

Label C verplichting

Per 1 januari 2023 dienen kantoren in het bezit te zijn van minimaal energielabel C. Dit komt overeen met een energieverbruik van maximaal 225 kWh per vierkante meter per jaar. Voldoet jouw kantoor hier niet aan, dan kunnen gemeenten en/of omgevingsdiensten volgens het Bouwbesluit 2012 de deuren van het kantoor sluiten.

Lees meer »

Abonneer op onze nieuwsbrief!