De Groene Jongens

WELL certificaat

Wat is het WELL Building Standard certificaat?

Waar bij GPR Gebouw en BREEAM-NL de nadruk ligt op duurzame bouw en duurzaam gebruik van gebouwen, ligt de focus bij het WELL certificaat met name op gezonde gebouwen. Heb je ambities om van jouw nieuwbouw of bestaande gebouw een gezond gebouw te maken? Dan is de WELL Building Standaard dus een nuttig middel om dit te bereiken. WELL focust zich namelijk naast het gebouw ook op het welzijn van de gebruikers van het gebouw. Onderwerpen die bij dit certificaat aan bod komen zijn: lucht, water, licht, thermisch comfort, geluid, voeding, vitaliteit en geestelijke gezondheid. 

Bij de Groene Jongens kunnen we een Quickscan uitvoeren voor het project type; WELL Core. Dit is het geval bij Vastgoed dat voornamelijk wordt verhuurd door de projecteigenaar, waar minstens 75% van de huurders de WELL-elementen implementeren.

Gebouwen die certificering nastreven kunnen punten verdienen op basis van hoe goed ze voldoen aan de WELL-concepten, het ontwerp en de operationele strategieën. Alle projecten moeten voldoen aan de randvoorwaarden om de basis WELL-certificering te behalen, maar ze kunnen ook verdere optimalisaties toevoegen om hogere certificeringsniveaus te bereiken. Dit zijn brons, zilver, goud en platina.

Geïnteresseerd in een WELL quickscan? Bart kan jou verder helpen met vragen. Vul het contactformulier rechtsboven in het scherm in of neem direct contact op met Bart!

Bekijk hier onze voorbeeld projecten