De Groene Jongens

MIA\Vamil

Wij bieden integraal maatwerkadvies om de benodigde onderdelen te behalen voor jouw aanvraag

Waarom kiezen voor MIA\Vamil?

De milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) zijn twee aparte regelingen voor milieuvriendelijke investeringen in onder meer duurzame gebouwen, gebruik van grondstoffen, emissiereductie en een circulaire economie.

Bij de Groene Jongens bieden we integraal maatwerkadvies om zo de onderdelen te behalen die nodig zijn voor jouw subsidie aanvraag. Wij bieden zelf geen subsidieadvies, hiervoor hebben wij partners. Onze expertise is om de berekeningen en onderzoeken uit te voeren die nodig zijn om in aanmerking te komen voor subsidie.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Deze subsidie omvat milieuvriendelijke investeringen in onder meer duurzame gebouwen, gebruik van grondstoffen, emissiereductie en een circulaire economie. Je mag een bepaald percentage van het investeringsbedrag aftrekken van de fiscale winst. Daardoor betaal je minder belasting. De hoogte van het aftrekpercentage is afhankelijk van de categorie en het bedrijfsmiddel waarin je investeert en staat aangegeven op de Milieulijst. Voor deze regeling kan een MilieuPrestatie Gebouw gemaakt worden. 

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

Met de Vamil mag je een investering voor 75% op een willekeurig moment afschrijven. Hiermee kun je je fiscale winst verlagen op het moment dat het jou uitkomt. Zo betaal je bijvoorbeeld minder belasting in een jaar waarin de winst hoog is, of schuif je belasting vooruit. Zo creëer je met de Vamil een liquiditeits- en rentevoordeel. De overige 25% schrijf je normaal af.

MIA en Vamil zijn twee aparte regelingen met een grote overlap. Voor de meeste bedrijfsmiddelen kun je beide subsidies toepassen, voor sommige bedrijfsmiddelen slechts een van de twee. Per bedrijfsmiddel staat op de milieu lijst aangegeven of en hoeveel  je toe mag passen. Meer informatie over deze regeling vind je op de pagina van de RVO.

Wat is MIA\Vamil?

Wat is MIA\VAMIL?

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

MIA staat voor milieu-investeringsaftrek. Deze subsidie omvat milieuvriendelijke investeringen in onder meer duurzame gebouwen, gebruik van grondstoffen, emissiereductie en een circulaire economie. Je mag een bepaald percentage van het investeringsbedrag aftrekken van de fiscale winst. Daardoor betaal je minder belasting. De hoogte van het aftrekpercentage is afhankelijk van de categorie en het bedrijfsmiddel waarin je investeert en staat aangegeven op de Milieulijst. Voor deze regeling kan een MilieuPrestatie Gebouw gemaakt worden. 

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

Met de Vamil mag je een investering voor 75% op een willekeurig moment afschrijven. Hiermee kun je je fiscale winst verlagen op het moment dat het jou uitkomt. Zo betaal je bijvoorbeeld minder belasting in een jaar waarin de winst hoog is, of schuif je belasting vooruit. Zo creëer je met de Vamil een liquiditeits- en rentevoordeel. De overige 25% schrijf je normaal af.

MIA en Vamil zijn twee aparte regelingen met een grote overlap. Voor de meeste bedrijfsmiddelen kun je zowel MIA als Vamil toepassen, voor sommige bedrijfsmiddelen slechts een van de twee. Per bedrijfsmiddel staat op de Milieulijst aangegeven of en hoeveel MIA en Vamil je toe mag passen.

Wat bieden wij aan?

mia vamil

GPR Gebouw certificering

De GPR-gebouw scores kunnen gebruikt worden om in aanmerking te komen voor de MIA\VAMIL investeringsregeling. De Groene jongens helpt je van ontwerp- tot opleverfase om de juiste scores te kunnen behalen. We adviseren verschillende maatregelen om tot de juiste score te komen voor de subsidie aanvraag. 

BREEAM certificering

BREEAM certificeringen kunnen gebruikt worden om in aanmerking te komen voor de MIA\VAMIL regeling. De Groene Jongens helpt je met het behalen van deze certificering doormiddel van integraal duurzaamheidsadvies.

De Groene Jongens:

Biedt maatwerkadvies

Omdat bij ieder project verschillende verduurzamingsmogelijkheden passen, is ieder advies uniek.

Heeft een team van specialisten

De Groene Jongens is een enthousiast team bestaande uit  14 specialisten in verschillende onderwerpen. Hierdoor bieden wij breed advies over duurzaamheid.

Is makkelijk bereikbaar

Wij zijn betrokken bij het volledige proces en maken berekeningen waardoor duurzaamheidsambities direct worden meegenomen in ontwerpstukken.

Heeft ervaring met 200+ projecten

De Groene Jongens heeft ruim 8 jaar ervaring waarin we al meer dan 200 projecten hebben geadviseerd.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?