De Groene Jongens

MIA\VAMIL

Wat is de Milieu-investeringsaftrek (MIA)?

MIA staat voor milieu-investeringsaftrek. Deze subsidie omvat milieuvriendelijke investeringen in onder meer duurzame gebouwen, gebruik van grondstoffen, emissiereductie en een circulaire economie. Je mag een bepaald percentage van het investeringsbedrag aftrekken van de fiscale winst. Daardoor betaal je minder belasting. De hoogte van het aftrekpercentage is afhankelijk van de categorie en het bedrijfsmiddel waarin je investeert en staat aangegeven op de Milieulijst.

Wat is de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)?

Met de Vamil mag je een investering voor 75% op een willekeurig moment afschrijven. Hiermee kun je je fiscale winst verlagen op het moment dat het jou uitkomt. Zo betaal je bijvoorbeeld minder belasting in een jaar waarin de winst hoog is, of schuif je belasting vooruit. Zo creëer je met de Vamil een liquiditeits- en rentevoordeel. De overige 25% schrijf je normaal af.
MIA en Vamil zijn twee aparte regelingen met een grote overlap. Voor de meeste bedrijfsmiddelen kun je zowel MIA als Vamil toepassen, voor sommige bedrijfsmiddelen slechts een van de twee. Per bedrijfsmiddel staat op de Milieulijst aangegeven of en hoeveel MIA en Vamil je toe mag passen.

Wat bieden wij aan?

GPR Gebouw

GPR Gebouw certificering

De GPR-gebouw scores kunnen gebruikt worden om in aanmerking te komen voor de MIA\VAMIL investeringsregeling. De Groene jongens helpt je van ontwerp- tot opleverfase om de juiste scores te kunnen behalen. We adviseren verschillende maatregelen om tot de juiste score te komen voor de subsidie aanvraag. Lees hier meer over GPR Gebouw.
BREEAM in Use

BREEAM certificering

BREEAM certificeringen kunnen gebruikt worden om in aanmerking te komen voor de MIA\VAMIL regeling. De Groene Jongens helpt je met het behalen van deze certificring doormiddel van integraal duurzaamheidsadvies. Lees hier meer over BREEAM.

Benieuwd naar meer informatie over mogelijke subsidies? Neem dan hieronder contact op met onze adviseur Kasper!