De Groene Jongens

Diensten

Bekijk hier hoe wij jouw vraagstuk kunnen oplossen

Onze diensten

Duurzaam installatieontwerp

Wil je duurzaam bouwen of renoveren? Kijk verder dan het plaatsen van PV-panelen en duurzaam materiaalgebruik. Installaties hebben namelijk een grote invloed op het gebouw gebonden energieverbruik. Het is daarom belangrijk om een efficiënt installatieconcept te ontwerpen en tegelijkertijd rekening te houden met het comfort en de gezondheid van de gebouwgebruikers. Gebouwen zijn immers alleen duurzaam als deze ook op duurzame wijze worden gebruikt.

Certificeringen & Labels

Op zoek naar een certificaat of energielabel voor jouw project? Duurzaamheidscertificaten en labels dragen bij aan het concretiseren en meten van het concept duurzaamheid, maar zijn ook een belangrijk element om in aanmerking te komen voor subsidies? Lees meer over GPR Gebouw, BREEAM-NL in-Use, WELL en energielabels. Neem contact met ons op om erachter te komen welk certificaat of label het beste bij jouw project past.

Berekeningen & Metingen

Ben jij opzoek naar een EED-scan, BENG-, MPG-, BCI-, LCC-, warmteverlies- of temperatuuroverschrijdingsberekening? Dan ben je bij De Groene Jongens aan het juiste adres. Wij maken verschillende berekeningen waarmee je inzicht krijgt in de milieu-, circulariteits-, energie of comfortprestaties van een gebouw. Deze berekeningen kunnen op zichzelf staand gebruikt worden of onderdeel uitmaken van, bijvoorbeeld, GPR Gebouw- of ontwerptrajecten.

Rapporteren

Rapporteren over energiebesparing wordt steeds belangrijker om te kunnen voldoen aan de gestelde klimaatdoelstellingen. Vanuit de EU is er verschillende wet- en regelgeving die hierop inspeelt. Een deel van deze regelgeving gaat over energiebesparing en het rapporteren hiervan. Grote bedrijven of bedrijven met een hoog energieverbruik moeten gaan rapporteren over hun gebruik en welke maatregelen ze gaan treffen om hun energieverbruik te gaan verminderen.

Duurzaam Bouwen & Subsidies

Ben jij opzoek naar certificeringen die nodig zijn bij jou subsidieaanvragen? Dan ben je bij De Groene Jongens aan het juiste adres. Wij bieden integraal duurzaamheidsadvies waardoor jij in aanmerking kan komen voor de DUMAVA of MIA\VAMIL. Deze subsidies worden beoordeeld aan de hand van verschillende certificaten. Doordat de Groene Jongens jouw project kan voorzien van integraal- of energieadvies kun jij het geschikte duurzaamheidscertificaat behalen om te voldoen aan de eisen voor duurzaam bouwen.

Variantenstudie

Verdwaald in de wereld van duurzaamheidsmaatregelen? In een variantenstudie (ook haalbaarheidsstudie genoemd) maken wij inzichtelijk welk effect verschillende ontwerpkeuzes hebben op de milieu-, energie- en comfortprestaties van jouw project. Zo kunnen wij samen onderzoeken welke set aan ontwerpkeuzes financieel en technisch het meest haalbaar is. Doormiddel van maatwerkadvies kan iedere variantenstudie per ambitie een andere invulling hebben. Zo vertalen wij jouw duurzaamheidsambities naar concrete ontwerpconcepten.

Circulair bouwen

Wil jij voldoen aan de eisen van het Klimaatakkoord van Parijs? Dan zal circulariteit een grote rol moeten gaan spelen in jouw bouwproject. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een materialenpaspoort of BCI-berekening, die helpen bij het vormgeven van deze circulaire ambitie. Wij kunnen helpen om circulaire ambities handen en voeten te geven en circulaire kansen te benutten. Hierbij kijken we naar de herkomst en toekomstwaarde van materialen, losmaakbaarheid en flexibiliteit.

De Groene Jongens zijn:

Veelzijdig

Bij ieder project passen we verschillende methodieken en verduurzamingsmogelijkheden toe. Zo is ieder advies uniek en zorgen wij ervoor dat jouw vraagstuk wordt opgelost.

Vakkundig

De Groene Jongens heeft bijna 10 jaar ervaring in ontwerptrajecten en het uitbrengen van adviezen voor een duurzame gebouwde omgeving. Hierbij hebben wij al meer dan 500 verduurzamingstrajecten uitgevoerd. 

Vooruitstrevend

Met een enthousiast en multidisciplinair team van 14 specialisten kijken we met een  vernieuwende blik naar de gebouwde omgeving en benaderen wij duurzaamheid op een integrale wijze. 

Samen vinden we de beste verduurzamingsoplossingen