De Groene Jongens

Diensten

Bekijk hier hoe wij jouw vraagstuk kunnen oplossen.

Onze diensten

ricardo-gomez-angel-7bzbyafVTYg-unsplash

Duurzaam installatieontwerp

Wil je een duurzaam bouwen of renoveren? Kijk verder dan het plaatsen van PV-panelen en duurzaam materiaalgebruik. Installaties hebben namelijk een grote invloed op het gebouwgebonden energieverbruik. Het is daarom belangrijk om een efficiënt installatieconcept te ontwerpen en tegelijkertijd rekening te houden met het comfort en de gezondheid van de gebouwgebruikers. Gebouwen zijn immers alleen duurzaam als deze ook op duurzame wijze worden gebruikt.

danist-soh-8Gg2Ne_uTcM-unsplash

Certificeringen & labels

Op zoek naar een certificaat of energielabel voor jouw project? Duurzaamheidscertificaten en labels dragen bij aan het concretiseren en meten van het concept duurzaamheid, maar zijn ook een belangrijk element om in aanmerking te komen voor subsidies? Lees meer over GPR-Gebouw, BREEAM-NL in Use, WELL en energielabels. Neem contact met ons op om erachter te komen welk certificaat of label het beste bij jouw project past.

Berekeningen

Ben jij opzoek naar een BENG-, MPG-, BCI-, warmteverlies- of temperatuuroverschrijdingsberekening? Dan ben je bij De Groene Jongens aan het juiste adres. Wij maken verschillende berekeningen waarmee je inzicht krijgt in de milieu-, circulariteits-, energie of comfortprestaties van een gebouw. Deze berekeningen kunnen op zichzelf staand gebruikt worden of onderdeel uitmaken van, bijvoorbeeld, GPR Gebouw- of ontwerptrajecten.

Stock foto 1

Haalbaarheidsstudie

Verdwaald in de wereld van duurzaamheidsmaatregelen? In een haalbaarheidsstudie maken wij inzichtelijk welk effect verschillende ontwerpkeuzes hebben op de milieu-, energie- en comfortprestaties van jouw project. Zo kunnen wij samen onderzoeken welke set aan ontwerpkeuzes financieel en technisch het meest haalbaar is. Zo vertalen wij jouw duurzaamheidsambities naar concrete ontwerpconcepten.

Smart Building Solutions

Wil je jouw gebouwprestaties verbeteren? Gebouwen zitten vol met waardevolle data. Wij verzamelen verschillende type data en gebruiken die om de prestaties van gebouwen inzichtelijk te maken, voortdurend te monitoren en vervolgens te verbeteren. Zo houden we het gebouw maximaal comfortabel en efficiënt.

Circulair bouwen

Wil jij met jouw gebouw voldoen aan de eisen van het Klimaatakkoord van Parijs? Dan zal circulair bouwen een grote rol moeten gaan spelen in jouw bouwproject. Er zijn verschillende perspectieven en berekeningen, zoals een materialenpaspoort, die helpen bij het vormgeven van deze circulaire ambitie. Wij kunnen helpen om circulaire ambities handen en voeten te geven en circulaire kansen te benutten. Hierbij kijken we naar de herkomst en toekomstwaarde van materialen, losmaakbaarheid en flexibiliteit.

Subsidie aanvragen

Ben jij opzoek naar een subsidie die aansluit bij jou verduurzamingsmaatregelen? Dan ben je bij De Groene Jongens aan het juiste adres. Wij bieden integraal duurzaamheidsadvies waardoor jij in aanmerking kan komen voor de DUMAVA of MIA\VAMIL. Deze subsidies worden beoordeeld aan de hand van verschillende certificaten. Wij gaan altijd opzoek, samen met jou, naar de subsidie en de aansluitende duurzaamheidscertificaat dat het beste bij jouw project past.