De Groene Jongens

LCC-berekening

Wij geven jou inzicht in de totale kosten van jouw duurzame project

Waarom kiezen voor een LCC/TCO-berekening?

Om te weten welke kosten echt zijn verbonden aan een project is het noodzakelijk om verder te kijken dan alleen de investeringskosten. Bij de berekening van de levensduurkosten, ook wel LCC, life cycle-cost, life-cycle costing of TCO, Total Cost of Ownership genoemd, worden alle bedragen meegenomen die na oplevering en tijdens het gebruik van een project belangrijk zijn.

Bij de Groene Jongens bieden we de optie voor een dergelijke berekening bij het uitvoeren van een variantenstudie. Zo krijg jij inzicht in de volledige kosten van jou project. Daarnaast zijn wij LCC specialist bij Life Cycle Vision. Daardoor kunnen we jou inzicht geven in de kosten van verschillende verduurzamingsscenario’s.

Het gedetailleerd berekenen van de Life Cycle Costing (LCC) wordt in de bouw steeds belangrijker. Hoge duurzaamheidsambities en nieuwe aanbestedingsvormen leggen de markt nieuwe uitdagingen voor. Met de huidige instrumenten wordt het een zeer kostbare en tijdrovende kwestie om tot onderbouwde ontwerpkeuzes te komen. Life Cycle Vision brengt alle disciplines samen in de zorgvuldig ontwikkelde Life Cycle Cost software. Zo zijn wij in staat technisch onderbouwd advies te geven over de meest duurzame integrale ontwerp-oplossing. Deze Life Cycle Costing tool kan voor alle ontwerpfases worden ingezet, van zowel de realisatie als exploitatie. Vaak wort deze tool ook ingezet bij het berekenen van de kosten in een variantenstudie.

Wat is een LCC/TCO-berekening?

Wat is een LCC/TCO-berekening?

Het gedetailleerd berekenen van de Life Cycle Costing (LCC) wordt in de bouw steeds belangrijker. Hoge duurzaamheidsambities en nieuwe aanbestedingsvormen leggen de markt nieuwe uitdagingen voor. Met de huidige instrumenten wordt het een zeer kostbare en tijdrovende kwestie om tot onderbouwde ontwerpkeuzes te komen. Life Cycle Vision brengt alle disciplines samen in de zorgvuldig ontwikkelde Life Cycle Cost software. Zo zijn wij in staat technisch onderbouwd advies te geven over de meest duurzame integrale ontwerp-oplossing. Deze Life Cycle Costing tool kan voor alle ontwerpfases worden ingezet, van zowel de realisatie als exploitatie.

De Groene Jongens:

Biedt maatwerkadvies

Omdat bij ieder project verschillende verduurzamingsmogelijkheden passen, is ieder advies uniek.

Heeft een team van specialisten

De Groene Jongens beschikt over een multidisciplinair team van jonge professionals. Daarnaast zijn wij gecertificeerd LCC specialist bij Life Cycle Vision.

Is makkelijk bereikbaar

Wij zijn betrokken bij het  volledige proces en maken berekeningen waardoor duurzaamheidsambities direct worden meegenomen in ontwerpstukken.

Heeft ervaring met 200+ projecten

De Groene Jongens heeft ruim 8 jaar ervaring waarin we betrokken zijn geweest bij meer dan 200 duurzaamheidsprojecten. 

Ons werkproces

1. Offerte opstellen

Na het opnemen van contact stellen wij, zo snel mogelijk, een offerte op met een overzicht van de diensten.

2. Verzamelen gegevens

We verzamelen de benodigde gegevens van het project.  

3. Uitvoeren berekeningen

Na het verzamelen van alle gegevens, is het aan ons team om verschillende varianten te bepalen en hier de LCC/TCO voor te berekenen.

4. Opstellen rapportage

We leveren een rapportage aan van hoge kwaliteit waar de LCC/TCO in is opgenomen. 

5. Aanvullend advies

Op basis van de rapportage bieden we aanvullend advies over de mogelijke opties om jou project zo duurzaam mogelijk en kosten efficiënt te maken.

De Groene Jongens als LCC specialist

De Groene Jongens is gecertificeerd LCC specialist bij Life Cycle Vision. Daardoor hebben we kennis over de technische achtergrond van de applicatie en kunnen we jou voorzien van goed advies. 

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?