
BREEAM-NL In-Use levert aantoonbaar bewijs van de duurzaamheidsprestaties van een bestaand gebouw. Dat maakt het keurmerk voor meerdere doelgroepen interessant.
Voor gebouweigenaren kan BREEAM-NL In-Use; waarde versterkend werken, een positieve impact op de GRESB-rating hebben, en ervoor zorgen dat je vooruitloopt op de duurzaamheidswet- en regelgeving rondom verantwoord en duurzaam vastgoed.
Voor overheidsinstanties brengt het ook veel waarde met zich mee. De Nederlandse overheid streeft naar een gemiddeld energielabel B voor overheidsgebouwen in 2023. De overheid en de overheidsgebouwen zullen dus versneld in actie moeten komen. BREEAM-NL In-Use kan als instrument worden ingezet om maatschappelijk vastgoed op integrale wijze te verduurzamen.
Gebouwen dienen niet alleen duurzaam gebouwd te zijn, maar zullen ook in de gebruiksfase op duurzame wijze moeten worden beheerd. De beheerder heeft daarmee direct invloed op de daadwerkelijke prestaties van het gebouw. Met BREEAM-NL In-Use versterk je je positie als duurzame vastgoedbeheerder. Ook kan de uitput van de certificering bijdragen aan het afstellen van KPI’s of input leveren om duurzaamheid te integreren in een meerjarenonderhoudsplan (MJOP).
De Groene Jongens zijn gecertificeerd BREEAM-NL Expert. Daardoor hebben wij de kennis in huis om jou te helpen met je duurzaamheidsambities. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
BREEAM-NL is een internationale certificeringsmethode die gericht is op duurzaamheid, gezondheid, kostenbesparing en toekomstbestendigheid. Het omvat verschillende onderwerpen, zoals energie, gezondheid, landbouw & ecologie, materialen, management, vervuiling, transport, afval en water. De BREEAM-NL methode is specifiek gericht op de Nederlandse wet- en regelgeving. Net als bij GPR Gebouw worden zowel nieuwbouw- als bestaande bouwprojecten bij BREEAM-NL beoordeeld op integrale duurzaamheid. BREEAM-NL biedt inzicht in de werkelijke duurzaamheidsprestaties en het beheer van gebouwen.
De Groene Jongens kan BREEAM-NL In-Use certificeringtrajecten uitvoeren. Deze certificeringsmethode is geschikt voor het verduurzamen van bestaande utiliteitsgebouwen en woningen waarbij utiliteitsgebouwen bestaan uit; kantoorpanden, winkels en gebouwen met industriefunctie. Bij deze certificering wordt er ook gebruik gemaakt van een BENG-Berekening.
Een BREEAM-proces bestaat uit twee verschillende processen die elkaar normaalgesproke opvolgen. De eerst stap is een Quickscan. Dit heeft als doel om de huidige score van het gebouw te bepalen en de verbetermogelijkheden inzichtelijk te maken. De tweede stap richting certificering is dan de Expertfase. Deze fase heeft als doel om de BREEAM-berekeningen te voorzien van bewijslast en tekstuele verantwoording. De twee processen worden hieronder toegelicht.
De Groene Jongens ondersteunt jouw ambities. Daarom is er ook de mogelijkheid om alleen de Quickscan uit te voeren en geen verdere stappen te ondernemen. Anderzijds kan het ook voorkomen dat er geen ambitie is om verbetermaatregelen toe te passen, in dit geval kan direct met de Expertfase worden gestart zonder een Quickscan te doen.
Omdat verduurzamingsmaatregelen voor ieder gebouw specifiek zijn, is ieder ontwerp uniek.
De Groene Jongens beschikt over een ervaren team van specialisten op het gebied van BREEAM-NL In-Use en zijn gecertificeerd BREEAM-NL Expert.
Wij zijn betrokken bij het ontwerpproces en het maken berekeningen waardoor duurzaamheidsambities direct worden meegenomen in ontwerpstukken.
De Groene Jongens heeft ruim 8 jaar ervaring waarin we betrokken zijn geweest bij meer dan 200 duurzaamheidsprojecten, waaronder een hoop BREEAM projecten.
Remy is BREEAM-NL adviseur bij De Groene Jongens. Ben jij geïnteresseerd in advies rondom BREEAM-NL certificering? Neem dan hieronder contact op met Remy.
+31 85 773 4229
Tel: +31 85 773 4229
Mail: Info@degroenejongens.nl
Nachtegaalstraat 60 bis
3581AL, Utrecht
Nederland
De Groene Jongens B.V.
KvK-nummer: 65048628
btw-identificatienummer: NL855960693B901
CREATE. MORE. IMPACT. | PRIVACYBELEID