De Groene Jongens

EED-scan

Wij helpen jou met het voldoen aan de auditplicht

Waarom een EED-scan?

Een EED-scan is onderdeel van de EED-auditplicht. Deze auditplicht geldt voor ondernemingen die 250 fte of meer in dienst hebben, inclusief deelnemingen van of in partnerondernemingen en verbonden ondernemingen; of een jaaromzet hebben van meer dan € 50 miljoen én een jaarlijkse balanstotaal van meer dan € 43 miljoen, inclusief deelnemingen van of in partnerondernemingen en verbonden ondernemingen.

Heb jij een EED-auditplicht? Dan kunnen wij jou helpen! Bij de Groene Jongens kunnen we de auditplicht voor jouw bedrijf vervullen. Hierdoor krijg jij inzicht in je energieverbruik. Daarnaast kunnen we het rapport voor jou indienen bij het RVO.

De EED-auditplicht staat voor de Europese Energie-Efficiency Richtlijn. De auditplicht en de scan die hiervoor nodig is geeft een gedetailleerd overzicht van alle energiestromen binnen de onderneming. Ook geeft de audit inzicht in de mogelijke besparingsmaatregelen en de te verwachten effecten daarvan. Het gaat hier onder andere om het energiegebruik van gebouwen, installaties, industriële processen en het zakelijk vervoer. 

Hieronder vind je het sjabloon van het RVO. Deze geeft inzicht in wat er nodig is om aan de auditplicht te voldoen. Wij vullen dit sjabloon voor jou in en melden deze af bij het RVO.

Wat is een EED-scan?

Wat is een EED-scan?

De EED-auditplicht is een verplichting vanuit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). De EED-auditplicht geeft een gedetailleerd overzicht van alle energiestromen binnen de onderneming. Ook geeft de audit inzicht in de mogelijke besparingsmaatregelen en de te verwachten effecten daarvan. Het gaat hier onder andere om het energiegebruik van gebouwen, installaties, industriële processen en het zakelijk vervoer. 

Hieronder vind je het sjabloon van het RVO. Deze geeft inzicht in wat er nodig is om aan de auditplicht te voldoen. Wij vullen dit sjabloon in en kunnen dit voor jouw bedrijf indienen.

De Groene Jongens als energie specialist

EH EED

eHerkenning niveau 3

De Groene Jongens beschikt over eHerkenning niveau 3. Daardoor kunnen we jouw rapport indienen via het eLoket van het RVO. Wij dienen dan als intermediair waardoor jouw organisatie geen E-herkenning hoeft aan te vragen.

 

Ons werkproces

1. Offerte

Na het opnemen van contact stellen wij, zo snel mogelijk, een offerte op met een overzicht van de diensten.

2. Opdracht

Na akkoord checken wij  alle gegevens en plannen wij een afspraak in voor een gebouwopname in om de huidige energieprestatie in kaart te brengen.

3. Advies

Wij vullen de EED-scan in en kijken samen met jou naar welke maatregelen van toepassing zijn en waar verbeterpunten zitten.

4. Communicatie

Door het volledige proces zijn wij actief betrokken bij overleg momenten om een goede inventarisatie te maken.

5. Eindresultaat

We leveren een volledige rapportage die kan worden ingediend bij het RVO. Dit vormt een goede basis voor het treffen van gerichte verduurzamingsmaatregelen.

De Groene Jongens:

Biedt maatwerkadvies

Omdat bij ieder project verschillende verduurzamingsmogelijkheden passen, is ieder advies uniek.

Heeft een team van specialisten

De Groene Jongens beschikt over een ervaren team van specialisten. Daarnaast hebben wij al meerdere EED-scans uitgevoerd die succesvol zijn afgemeld. 

Is makkelijk bereikbaar

Wij zijn betrokken bij het  volledige proces en maken berekeningen waardoor duurzaamheidsambities direct worden meegenomen in ontwerpstukken.

Heeft ervaring met 200+ projecten

De Groene Jongens heeft ruim 8 jaar ervaring waarin we betrokken zijn geweest bij meer dan 200 duurzaamheidsprojecten. 

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?