De Groene Jongens

Over ons

De Groene Jongens

Waar staat De Groene Jongens voor?

Wij geloven dat wij aan het begin staan van de transitie naar een duurzame gebouwde omgeving, waarbij mens, natuur en techniek in balans staan. Hierbij zien wij duurzaamheid als vraagstuk dat complexer is en verder gaat dan de huidige benaderingswijzen, normen en technische toepassingen van gebouwen. De echt duurzame gebouwen zijn niet enkel energieneutraal of gasloos, maar modern, intelligent en toekomstbestendig. 

Ons jonge, gedreven en multidisciplinaire team bestaat uit specialisten met diverse achtergronden. Of het nu gaat om architectuur, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde of milieuwetenschappen. Wij stellen voor elk vraagstuk een team op maat samen van vooruitstrevende denkers, ontwikkelaars, architecten, bouwers en installateurs. Samen werken wij vanuit verschillende invalshoeken toe naar het beste resultaat. Eén ding hebben we allemaal gemeen: een passie voor innovatie, duurzaamheid en slimme oplossingen. 

Onze werkwijze

Van ambitie naar concept, naar business case

Duurzaamheid omvat vele aspecten, zoals energie, materialen, ecologie, gezondheid, welzijn, adaptatie en esthetiek. Wij staren ons niet stuk op enkele aspecten van duurzaamheid, maar integreren de thema’s concreet in planontwikkelingen. 

Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk in het ontwerptraject de ambities en eisen te bepalen. Bij De Groene Jongens helpen wij jou hierbij door gebruik te maken van slimme ontwerp- en rekentools om duurzaamheidsambities te simuleren en de lange termijn business case van jouw project te bepalen.  

Per fase de juiste oplossing

Afhankelijk van de opgave en het moment in de levenscyclus van het gebouw – nieuwbouw, renovatie of gebruiksfase – bieden wij verschillende trajecten en diensten aan. Wij zoeken per fase naar de juiste certificeringstools en subsidiemogelijkheden. Onze werkwijze blijft echter wel altijd staan: we werken van een ambitie naar een concept en business case. 

Bij elk vraagstuk de juiste kennis

Ons uitgangspunt is dat mens, natuur en techniek in balans moeten zijn. Dit doel streven wij na met ons interdisciplinaire en ervaren team én door in verschillende samenwerkingsverbanden de beste kennis in huis te halen. De Groene Jongens werkt daarom altijd samen met ervaren architecten, projectmanagers, aannemers en installateurs bij het ontwikkelen van duurzaamheidsconcepten. Samen met hen leveren wij maatwerk; we gaan altijd op zoek naar oplossingen, adviezen, berekeningen en ontwerpen die specifiek aansluiten bij jouw vraag.  

Wie zijn wij?

Kom jij ons versterken?