De Groene Jongens

Over ons

De Groene Jongens

Waar staat De Groene Jongens voor?

De Groene Jongens staat voor het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken in de gebouwde omgeving. Wij denken vanaf het eerste schetsontwerp mee in nieuwbouw- of renovatieprojecten zodat onze opdrachtgevers de juiste keuzes maken in het ontwerpproces. Dit bespaart tijd, geld én levert een duurzamer eindresultaat op. Zo bouwen wij samen aan een circulaire leefomgeving.

Wij zien duurzaamheid als een integraal vraagstuk, omdat echt duurzame gebouwen niet alleen energieneutraal of gasloos zijn, maar ook circulair, gezond en toekomstbestendig. Met ons multidisciplinaire team en onze gespecialiseerde kennis bouwen we aan een CO2-neutrale omgeving en zorgen wij dat planet, people en profit in balans komen te staan. Zo verwachten wij de adviseur van de circulaire omgeving van morgen te worden.

De Groene Jongens zijn:

Veelzijdig

Bij ieder project passen we verschillende methodieken en verduurzamingsmogelijkheden toe. Zo is ieder advies uniek en zorgen wij ervoor dat jouw vraagstuk wordt opgelost.

Vakkundig

De Groene Jongens heeft bijna 10 jaar ervaring in ontwerptrajecten en het uitbrengen van adviezen voor een duurzame gebouwde omgeving. Hierbij hebben wij al meer dan 200 verduurzamingstrajecten uitgevoerd. 

Vooruitstrevend

Met een enthousiast en multidisciplinair team van 14 specialisten kijken we met een  vernieuwende blik naar de gebouwde omgeving en benaderen wij duurzaamheid op een integrale wijze. Alleen op deze manier kunnen we bouwen aan de gebouwde omgeving van morgen.

Onze werkwijze

Van ambitie naar concept, naar business case

Duurzaamheid omvat vele aspecten, zoals energie, materialen, ecologie, gezondheid, welzijn, adaptatie en esthetiek. Wij staren ons niet stuk op enkele aspecten van duurzaamheid, maar integreren de thema’s concreet in planontwikkelingen. 

Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk in het ontwerptraject de ambities en eisen te bepalen. Bij De Groene Jongens helpen wij jou hierbij door gebruik te maken van slimme ontwerp- en rekentools om duurzaamheidsambities te simuleren en de lange termijn business case van jouw project te bepalen.  

Per fase de juiste oplossing

Afhankelijk van de opgave en het moment in de levenscyclus van het gebouw – nieuwbouw, renovatie of gebruiksfase – bieden wij verschillende trajecten en diensten aan. Wij zoeken per fase naar de juiste certificeringstools en subsidiemogelijkheden. Onze werkwijze blijft echter wel altijd staan: we werken van een ambitie naar een concept en business case. 

Bij elk vraagstuk de juiste kennis

Ons uitgangspunt is dat mens, natuur en techniek in balans moeten zijn. Dit doel streven wij na met ons interdisciplinaire en ervaren team én door in verschillende samenwerkingsverbanden de beste kennis in huis te halen. De Groene Jongens werkt daarom altijd samen met ervaren architecten, projectmanagers, aannemers en installateurs bij het ontwikkelen van duurzaamheidsconcepten. Samen met hen leveren wij maatwerk; we gaan altijd op zoek naar oplossingen, adviezen, berekeningen en ontwerpen die specifiek aansluiten bij jouw vraag.  

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?