De Groene Jongens

VV Hooglanderveen
Looptijd: 2023

Clubgebouw VV Hooglanderveen

Locatie: Willem Tomassenlaan 10, Hooglanderveen
Opdrachtgever: VV Hooglanderveen
Taak: Routekaart verduurzaming opstellen
Gebouwfunctie: Sport, kleedkamergebouw

De Groene Jongens heeft in opdracht van Voetbalvereniging Hooglanderveen onderzoek gedaan naar optimalisatie van het energieverbruik van het clubgebouw. De voetbalclub heeft als doel om zelfvoorzienend te worden wat betreft energiegebruik en een gasloos en energieneutraal gebouw te realiseren. De Groene Jongens heeft geholpen door berekeningen te maken en een routekaart voor te stellen, waarmee de voetbalclub in fases naar hun ambities kan werken.

Het hele proces begint met een gebouwopname en aanwezige tekeningen. Op basis van deze gegevens wordt een nulpuntberekening gemaakt van het energiegebruik van het clubgebouw in de huidige situatie. Vanuit dit nulpunt wordt het energieverbruik van de huidige installaties van het clubgebouw geoptimaliseerd. Vervolgens wordt berekend wat de mogelijkheden zijn om duurzame energie op te wekken of dit aandeel te vergroten. Er wordt een installatietechnische kostenraming gemaakt voor alle optimalisaties en vervolgens wordt voor elke optimalisatie berekend wat de terugverdientijd is in termen van investeringen en energiebesparingen.

Als laatste stap wordt alles samengevoegd in een rapportage en wordt er een routekaart opgeleverd  die de fases laat zien van 2023 tot 2030. De rapportage bevat begeleidende tekst en uitleg over de voorgestelde optimalisaties. De routekaart geeft bij elke mijlpaal een indicatie van het resterende energieverbruik (kWh/m2), waarbij de laatste mijlpaal op 0 kWh/m2 zal uitkomen en het gebouw volledig gasloos zal zijn.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?