De Groene Jongens

Valckensteyn - MPG assessment
Looptijd: 2023

Valckensteyn

Locatie: Rotterdam
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Taak: MPG-Assessment ten behoeve van MIA\VAMIL “Circulaire woning” 
Gebouwfunctie: Woning

Woonstad Rotterdam heeft aan De Groene Jongens gevraagd om het Assessment Circulaire Woning te verzorgen voor het project Valckensteyn te Rotterdam.

Het project betreft een nieuw woongebouw met ruimte voor 82 huurwoningen. Valckensteyn wordt voor een deel gebouwd van hout. Bouwen met hout zorgt voor een veel lagere CO2-uitstoot. Dat is beter voor het milieu en daarmee ook onze toekomst. Ook kun je met hout sneller bouwen. Daarmee zijn kun je twee maanden sneller klaar dan als we bouwen met beton. Op de gevel komt natuursteen en beplating.

De Groene Jongens heeft een MPG-Assessment uitgevoerd zodat het project voor de MIA\VAMIL regeling “Circulaire woning” (Bedrijfscode G6102) kan worden getoetst. Hierbij zijn de gemaakte MPG-berekeningen nauwkeurig gecontroleerd waarbij punt voor punt wordt geanalyseerd of de invoer wordt ondersteund door de verkregen documenten. Een lage, goed onderbouwde MPG-score kan leiden tot een circulair gebouw en op die manier draagt het een steentje bij aan een duurzame leefomgeving.

Samen vinden we de beste verduurzamingsoplossingen