De Groene Jongens

Partnership DGBC
23-02-2024

Groene Jongens tekent Paris Proof Commitment en sluit zich aan bij DGBC

Groene Jongens tekent Paris Proof Commitment en sluit zich aan bij DGBC

In een tijdperk waarin duurzaamheid een steeds prominentere rol speelt, zetten de Groene Jongens een belangrijke stap richting een meer duurzame toekomst. Door het ondertekenen van het Paris Proof Commitment en de aansluiting bij de Dutch Green Building Council (DGBC), tonen wij dat we samen bouwen aan de circulaire leefomgeving van morgen.

DGBC Partner

De Dutch Green Building Council (DGBC) staat bekend als dé drijvende kracht achter de versnelling van duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Met een missie die gestoeld is op het besef dat klimaatverandering een urgente aanpak vereist, streeft de DGBC ernaar om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken.

Als een stichting met ANBI-status, opgericht in 2008 op initiatief van de markt en aangesloten bij de World Green Building Council, speelt de DGBC een cruciale rol in het mobiliseren van partijen en het inspireren tot actie. Met bijna 400 partners vormt de DGBC de grootste en meest diverse beweging gericht op verduurzaming in Nederland.

De Groene Jongens heeft recentelijk besloten zich aan te sluiten bij de DGBC. Als bedrijf op het gebied van duurzaamheid voelen wij de noodzaak om de krachten te bundelen en actief bij te dragen aan de transitie naar een duurzamere gebouwde omgeving. Door lid te worden van de DGBC laten wij zien dat we niet alleen erkennen dat de tijd voor actie is aangebroken, maar ook bereid zijn om leiderschap te tonen in deze cruciale fase van verandering. Samen met andere voorlopers en koplopers binnen de DGBC, is de Groene Jongens vastbesloten om niet te wachten, maar nu verantwoordelijkheid te nemen voor een duurzamere toekomst.

Paris proof DGBC

Ondertekenen Paris Proof Commitment

Naast het aansluiten bij de DGBC hebben wij er ook voor gekozen om het Paris Proof Commitment te ondertekenen. Door het ondertekenen van het Paris Proof Commitment verankeren wij onze betrokkenheid bij het realiseren van concrete en meetbare acties om klimaatverandering tegen te gaan.

Het Paris Proof Commitment, een initiatief van de Dutch Green Building Council (DGBC), is een verklaring die zich richt op het verminderen van de CO2-uitstoot van gebouwen om te voldoen aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs. Door het ondertekenen van dit commitment engageren organisaties zich om de CO2-uitstoot van hun vastgoedportefeuille te reduceren tot een niveau dat in lijn is met de ambities van het Klimaatakkoord.

Met deze toewijding om het Paris Proof Commitment te omarmen, laten we zien dat duurzaamheid niet alleen een prioriteit is, maar ook een integraal onderdeel van hun bedrijfsfilosofie. Dit vullen we in door bijvoorbeeld te gaan verhuizen naar ons nieuwe kantoorpand. Wij voeren voor dit gebouw zelf een GPR Gebouw Expert traject uit zodat het gebouw zo duurzaam mogelijk wordt gerenoveerd. Dit is in lijn met het Paris Proof commitment van DGBC dat ernaar streeft om het energiegebruik in de gebouwde omgeving te verlagen en daarmee ook de daarbij horende CO₂-emissies terug te brengen.

Wat zijn jouw ambities?

Met onze ondertekening van het Paris Proof Commitment en onze aansluiting bij de DGBC hebben wij niet alleen onze toewijding aan duurzaamheid bekrachtigd, maar ook een krachtige oproep gelanceerd naar andere organisaties. Wij nodigen hen uit om deel te nemen aan deze beweging naar een meer duurzame en leefbare wereld, waarin de belangen van zowel huidige als toekomstige generaties centraal staan.

Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen verduurzamen? Neem dan vooral contact met ons op!

Bekijk hier meer nieuws: