De Groene Jongens

14-12-2023

Kerst nieuwsbrief 2023

Weer een jaar voorbij, dat betekent weer een nieuwe kerst nieuwsbrief! In 2023 hebben we met de Groene Jongens mooie projecten mogen realiseren en een positieve impact kunnen maken op de gebouwde omgeving. Elk jaar weer proberen we onze impact te vergroten en dat is afgelopen jaar ook zeker gelukt! 

Een groot en sportief jaar voor De Groene Jongens! Zoals inmiddels traditie is, begonnen we het jaar goed met een wintersportvakantie met het hele team. Inclusief Kasper die als nieuwe groene jongen precies met zijn neus in de boter viel. Zelfs het slechte weer kon de pret niet drukken. Zo waren de january-blues al snel vergeten.

Die sportiviteit loopt als rode draad door het hele jaar heen. Het voetbaltoernooi en het volleybaltoernooi, waar in meer en mindere mate succes werd behaald, waren momenten waar we als team elkaar nog beter hebben leren kennen en die ons meer als team gevormd hebben. Die teambuilding was nodig, want in 2023 is De Groene Jongens met 5 nieuwe enthousiastelingen uitgebreid. Kasper en Pip als vaste krachten en Anouk, Floris en Teun als zeer leergierige werkstudenten. Dat gezegd hebbende, hebben we ook Chiel en Joran moeten uitzwaaien na jaren van trouwe dienst. Uit het oog, maar zeker niet uit het hart.

Meer werknemers betekent ook dat we nog meer werk kunnen verzetten. Dat hebben we dan ook zeker gedaan dit jaar. Begin december staan er al 129 afgeronde projecten op het lijstje en dat lijstje wordt in de komende maand alleen nog maar langer. Ondanks de rustige start van het jaar met betrekking tot projecten, hebben we onszelf weten te herpakken en zitten we inmiddels in een goede eindsprint om het jaar met rendement te eindigen.

Verder hebben we de kennis binnen het team uitgebreid en hebben we inmiddels 2 GPR Gebouw Assessors, 3 GPR Gebouw Experts en 1 EPA-U (BENG) adviseur in ons midden. We zijn nu nog beter in staat om complexe duurzaamheidsvraagstukken op te lossen en een positieve bijdrage te leveren aan een circulaire gebouwde omgeving. We zijn blij dat we samen met verschillende partners zulke projecten kunnen oppakken, zoals in het samenwerkingsverband De Ecolutie.

kerst

Nieuwe werknemers brengen nieuwe inzichten met zich mee en met deze inzichten hebben we dit jaar veel aandacht besteed aan klantcontact en klanttevredenheid. Gelukkig hebben we positieve feedback mogen ontvangen op onze dienstverlening en op de gemaakte impact. Komend jaar zullen we nog beter naar onze opdrachtgevers luisteren om onze dienstverlening te blijven door ontwikkelen. Benieuwd naar wat De Groene Jongens te bieden heeft? Onze nieuwe website biedt een uitgebreid overzicht van de verschillende diensten die wij aanbieden. Het zou leuk zijn als je daar een kijkje neemt!

Meer werknemers betekent ook dat de uitjes professioneler aangepakt moesten worden. 2023 markeert dan ook het eerste jaar dat de PéVé van De Groen Jongens evenementen heeft georganiseerd. Ook hier komt de rode draad weer terug: van het padellen met Paul Lomans tot het boulderen, en natuurlijk altijd met een succesvolle derde helft.  

De Groene Jongens zijn dit jaar nog groener geworden doordat het aantal planten op het kantoor meer dan verdubbeld is, maar ook de upgrades in het glaswerk op kantoor en door de vegetarische lunches op maandagen. Die trend zullen we komend jaar nog verder doorzetten door ons eigen circulaire kantoor te ontwerpen in De Onderdelenloods. Daarnaast hebben we in de afgelopen maand ook het Paris Proof Commitment ondertekend, waarmee we ons committeren om de komende jaren nog meer opdrachtgevers te stimuleren om Paris Proof te (ver)bouwen.

Komend jaar zullen we onze opdrachtgevers blijven stimuleren om samen te bouwen aan een circulaire leefomgeving. Daarnaast streven wij er de komende jaren naar om de adviseur voor de circulair gebouwde omgeving van morgen te zijn!

Bekijk hier meer nieuws: